Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-05-05@17:18:27 GMT

مهمترین وظیفه خزانه داری چیست؟

تاریخ انتشار: ۲۳ بهمن ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۳۶۰۱۲۹

مهمترین وظیفه خزانه داری چیست؟

شصت و چهارمین نشست علمی-تخصصی با عنوان خزانه داری واحد، پیش نیاز ها و الزامات به صورت ویدئو کنفرانس (وبینار) برگزار شد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از روابط عمومی مرکز پژوهش های توسعه و آینده نگری نشست علمی-تخصصی با موضوع خزانه داری واحد، پیش نیاز ها و الزامات، برگزار شد.

 

شصت و چهارمین نشست علمی-تخصصی با عنوان  خزانه داری واحد، پیش نیاز ها و الزامات با مدیریت علمی محمد جواد محسنی نیا، "سرپرست گروه پژوهشی نظام های نوین بودجه ریزی، برنامه ریزی و مدل سازی" مرکز پژوهش های توسعه و آینده نگری و همچنین با سخنرانی دکتر سید علی روحانی، معاون پژوهش های اقتصادی مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی و جمال کاکائی پژوهشگر اقتصادی مرکز با مشارکت فعال نمایندگان دستگاه های اجرایی، اندیکشده ها، فعالان و تصمیم سازان کشور به صورت ویدئو کنفرانس (وبینار) برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

در ابتدای این نشست علمی جمال کاکائی پژوهشگر اقتصادی مرکز پژوهش های توسعه و آینده نگری به مسائل بودجه سالانه کشور و نقش حاکمیت اشاره کرد و به دو به بیان دو نکته اساسی در خزانه داری کشور پرداخت.

کاکایی، صندوق (جمع آوری در آمدها و پرداخت مخارج دولت) و بانک (هماهنگی در بعد زمانی و مکانی جریان های دریافتی و پرداختی) دو نقش اساسی خزانه دانست و ادامه داد : مهمترین وظیفه خزانه داری، مدیریت نقدینگی در زمان های متفاوت و ایجاد تعادل و هماهنگی میان مناطق مختلف می باشد.

 وی مهمترین اهداف و وظایف خزانه داری در ایران اعمال نظرات قبل از هزینه بر مخارج عمومی دولت با انتصاب ذی حساب و همچنین جمع آوری منابع عمومی و پرداخت آن به دستگاه ها و سازمان ها براساس قانون برشمرد و افزود: مهمترین وظایف خزانه داری در ایران به تمرکز وجوه حاصل از درآمدها و سایر منابع تامین اعتبار در حساب های خزانه نزد بانک، مدیریت حساب های بانکی دولت، پرداخت اعتبارات مصوب بودجه های سنواتی، انتشار اوراق بدهی، تضمین وام هاو اعتبارات اعطایی به دولت و ... است.

 

در ادامه این نشست علمی علی روحانی، معاون پژوهش های اقتصادی مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی گفت:حساب واحد خزانه یک ضرورت اصلاح بخش عمومی همه کشورها است. بر اساس دیدگاه روحانی مهمترین دلیل این موضوع اطلاع دقیق از وضعیت نقدینگی بخش عمومی کشور است.

وی اصلاح پایش قوانین مرتبط با واحد خزانه به گونه ای که هر دستگاه و سازمانی از بودجه عمومی منتفع  شود و همچنین ایجاد قواعد حساب خزانه به صورت حاکمیت بر کلیت آن  را از راه کارهای اصلی و دانست و گفت: اگر پشتیبانی سیاسی کلیت حاکمیت از تحقق حساب واحد خزانه (اصل «53» قانون اساسی)، به عبارت دیگر، از مستثنی نمودن دستگاه‌ها و سازمان‌ها پرهیز شود آنگاه ضمانت اجرایی قوانین حاکم افزایش خواهد یافت.

روحانی ارزیابی سالانه عملکرد حساب واحد خزانه در ایران را یکی از لازمات اساسی دانست و گفت: با بررسی میدانی و رفع نقاط ضعف با همکاری و بهره‏مندی از تجارب بین‏المللی می توان به این اصل اساسی دست پیدا کرد.

کاکائی در بخش جمعبندی این نشست بر اصل عملیات مالی فرا بودجه‏ای به حداقل رسیده و در چارچوب خزانه داری واحد تاکید کرد و گفت:اگر گستره پرداخت به ذینفع ‌نهایی توسط خزانه‌داری افزایش یابد. به بیان دیگر، حتی‌المقدور به جای پرداخت به دستگاه، پرداخت به ذینفع‌نهایی صورت گیرد. آنگاه از شفافیت و عملکرد بهتری در این رابطه برخوردار خواهیم شد.

وی ابراز امیدواری کرد اطلاعات پرداخت شرکت‌های دولتی و شهرداری و سایر نهادهای عمومی غیردولتی نیز به مرور در چارچوب حساب واحد خزانه قابل رصد باشد.

کاکائی افزود: پیشنهاد می کنم ترتیبات قانونی واریز سهم شرکت نفت از بودجه ( چهارده و نیم (14/5) درصد) و بودجه ستاد صندوق توسعه ملی به خزانه‌داری و تخصیص بر مبنای قواعد حاکم در دستور کار قرار گیرد، آموزش فنی برای کاربران نهایی و مدیران در کل فرآیند به صورت مدوام ادامه یابد وگزارش‌های نظارتی مبنی تحقق و استقرار حساب واحد خزانه در دستورکار قرار گیرد.

 

لازم به ذکر است این مرکز با برگزاری سلسله نشست های تخصصی به دنبال فراهم ساختن زمینه لازم برای برخورداری از ظرفیت صاحبنظران داخلی و خارجی، برقراری ارتباط علمی با دانشگاه ها و مراکز پژوهشی داخلی و خارجی و دریافت دیدگاه های متنوع صاحبنظران است. همچنین این نشست علمی-تخصصی روز چهارشنبه 20 بهمن سال جاری برگزار شد.


 

 

 

 

منبع: دانا

کلیدواژه: حساب واحد خزانه خزانه داری واحد نشست علمی تخصصی مرکز پژوهش اقتصادی مرکز خزانه داری برگزار شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۳۶۰۱۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مسکن هایی که بیش از یگ دهه به سرانجام نرسیده

به گزارش خبرگزاری صدا وسیمای مرکز سیستان وبلوچستان،تعدادی از شهروندان زاهدانی که ۱۴ سال قبل دویست میلیون ریال برای یک واحد ۷۵ متری در درمجتمع ۴۰ واحدی مهر شهر پرداخت کردندهمچنان بی سرپناهند واحدهاي مسکن نيمه کاره اي که پيگيري و مساعدت مسئولان را مي طلبد.
سرمایه گذاران در مجتمع خیران مسکن سازکه سال ۸۹ مبلغ بیست میلیون تومان پرداخت کردند می‌گویند که آن زمان این مبلغ معادل ۷۰ در صد از ارزش یک واحد ۷۵ متری بود وباتاخیرصورت گرفته وتورم موجود، ازدست رفته است.
شهروندان سرمایه گذار بااشاره به اینکه تاکنون به دستگاه‌های اجرایی مانند سازمان بازرسی، استانداری وفرمانداری مراجعه ومطالبه خود را پیگیری کردندوبه نتیجه نرسیدند خواستار پاسخگویی شفاف مسئولان ورفع این مشکل شدند.

دیگر خبرها

  • معاون شهردار تهران: قرارداد چین ابهامی ندارد و باعث افتخار است
  • حکایتی دیگر از مشکلات متقاضیان طرح نهضت ملی مسکن
  • برای خرید میکروآپارتمان در شهر تهران چقدر باید هزینه کرد؟
  • چند درصد بودجه آموزش و پرورش صرف پرداخت حقوق می شود؟ | بیشترین جهش بودجه ای در این وزارتخانه
  • خبر خوب رئیس سازمان برنامه و بودجه به کادر درمان کشور
  • مسکن هایی که بیش از یک دهه به سرانجام نرسیده
  • مسکن هایی که بیش از یگ دهه به سرانجام نرسیده
  • اختصاص ۱۰ همت برای پرداخت فوق‌العاده خاص کادر درمان
  • اختصاص ۱۰ هزار میلیارد تومان برای پرداخت به کادر درمان
  • آمریکا: کمک مالی به کی‌یف برای پرداخت حقوق بازنشستگی نیست