Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-05@10:50:31 GMT

اولویت‌های حوزه حمل‌ونقل در بودجه ۱۴۰۱ چیست؟

تاریخ انتشار: ۱۴ اسفند ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۵۱۱۶۷۲

اولویت‌های حوزه حمل‌ونقل در بودجه ۱۴۰۱ چیست؟

حمل‌ونقل عمومی یکی از حوزه‌های مهم است که نقش کلیدی در افزایش فرصت دسترسی شهروندان به کالاها و خدمات در سطح شهر را ایفا می‌کند، در بودجه ۱۴۰۱ که بیش از یک ماه به وسیله همکاران در کمیسیون‌های تخصصی و تلفیق مورد بررسی قرار گرفت بیش از ۴۳ درصد به حوزه حمل‌ونقل، ترافیک و هوشمندسازی اختصاص یافته است.

به گزارش خبرنگار ایمنا، در شهر هوشمند ارتباطات شهری، ارائه خدمات شهری، تراکنش‌ها و فعالیت روزمره شهروندان به صورت مجازی و الکترونیکی امکان پذیر است، حرکت هر کلانشهری در این مسیر سبب توسعه پایدار شهری و حل مشکلات اجتماعی، اقتصادی، زیست محیطی و کاهش معضلات ترافیک درون شهری و آلودگی هوا می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همچنین مهم‌ترین رکن برای اجرایی کردن برنامه‌های شهر هوشمند فراهم کردن زیرساخت‌های شهری و بهره‌مندی از سرویس‌ها و حوزه‌های متفاوت برای روان کردن و آرام‌سازی ترافیک شهری در محلات پرتردد است.

همچنین کاهش تردد وسایل نقلیه، کاهش یا حذف ترافیک عبوری در محلات پرتردد و استفاده بیشتر از وسایل حمل‌ونقل عمومی و وسایل نقلیه غیرموتوری مانند دوچرخه و پیاده‌روی به جای استفاده از خودروی تک سرنشین در روان‌سازی ترافیکی محلات پرجمعیت و کاهش آلودگی هوا در کلانشهرها حائز اهمیت است. در بررسی بیشتر این مسئله و اختصاص سهم بودجه سال ۱۴۰۱ به بخش حمل‌ونقل عمومی، تحقق شهر هوشمند و آرام‌سازی ترافیک محلات به با محمد رضا فلاح، رئیس کمیسیون هوشمندسازی و حمل‌ونقل شورای اسلامی شهر اصفهان گفت‌وگویی انجام داده‌ایم که شرح آن را در ادامه می‌خوانید:

در خصوص سهم بودجه ۱۰۴۱ در حوزه حمل‌ونقل عمومی، ترافیک و هوشمندسازی توضیح دهید؟

حمل‌ونقل عمومی یکی از حوزه‌های مهم است که نقش کلیدی در افزایش فرصت دسترسی شهروندان به کالاها و خدمات در سطح شهر را ایفا می‌کند، در بودجه ۱۴۰۱ که بیش از یک ماه به وسیله همکاران در کمیسیون‌های تخصصی و تلفیق مورد بررسی قرار گرفت با رقم حدود ۱۳ هزار و ۴۹۳ میلیارد تومان به تصویب رسید و بیش از ۴۳ درصد این بودجه به حوزه حمل‌ونقل، ترافیک و هوشمندسازی اختصاص یافته است. توجه به عابران پیاده از مواردی است که در این حوزه مورد توجه قرار گرفته است، مواردی مانند مناسب‌سازی معابر، گذرها، محله‌ها، آرام‌سازی، بهبود حمل‌ونقل در سطح شهر و محله‌ها که به ایمنی عابر پیاده تعلق دارد، در بودجه ۱۴۰۱ مورد توجه قرار گرفته است.

آیا در حوزه حمل‌ونقل عمومی، ترافیک و هوشمندسازی چالش‌های معلولان نیز مورد توجه قرار گرفته است؟

در حوزه توجه به معلولان و جانبازان نیز مناسب‌سازی معابر، ایستگاه‌های اتوبوس، مترو و توجه به معلولان در پروژه‌های عمرانی مد نظر قرار گرفته است. توجه به حمل‌ونقل عمومی در بودجه سال آینده لحاظ شده و در این راستا تمام ردیف‌ها راجع به تملک و احداث ایستگاه مترو، مناسب‌سازی و دسترس‌پذیری به ایستگاه اتوبوس، احداث مسیرهای ویژه اتوبوس‌های تندرو و احداث پایانه‌ها در حوزه حمل‌ونقل عمومی بوده است. بازسازی، نوسازی و خرید اتوبوس، توجه به قطار شهری، خرید واگن نیز در حوزه حمل‌ونقل عمومی قرار دارد که در بودجه تمام مناطق لحاظ شده است.

برای فراهم شدن بسترهای هوشمندسازی شهر شورای ششم چه اقداماتی را در نظر گرفته است؟

توجه ویژه‌ای به تردد خودروهای شخصی در شهر شده است و ردیف‌هایی که به بازگشایی گلوگاه‌ها، تملک و احداث حلقه حفاظتی، تملک و احداث خیابان‌ها، تعریض معابر، تملک و احداث پارکینگ‌های شهر، نصب دوربین‌های نظارتی و تصویری در شهر و اصلاح هندسی بوده است، حاکی از توجه به افراد خودروسوار خواهد بود که در بودجه ۱۴۰۱ مد نظر قرار گرفته است. در این دوره از شورای اسلامی شهر اصفهان تلاش بر این است که بسترهای هوشمندسازی شهر فراهم شود تا امکان خدمات به شهروندان در تمام حوزه‌ها به صورت هوشمندسازی فراهم شود و شهروندان کمتر در سطح شهر، مناطق و ساختمان‌های متعلق به شهرداری و سازمان‌ها تردد داشته باشند، اگر حوزه هوشمندسازی به خوبی در شهر پیاده شود، شاهد کاهش هزینه رفت‌وآمد، در امان ماندن شهروندان از آسیب‌ها و مسائل اجتماعی و ترافیکی خواهیم بود.

برای آرام‌سازی ترافیک محلات در بودجه سال آینده چه برنامه‌هایی مورد توجه قرار گرفته است؟

تاکید بر ایجاد توسعه حمل‌ونقل همگانی و نیمه همگانی پاک، جذاب، ایمن، قابل اعتماد، سریع و مطابق با با استاندارهای بین‌المللی، مقرون به صرفه و قابل دسترس برای تمام اقشار شهروندان در همه مناطق شهر، تاکید بر ایجاد و توسعه حمل‌ونقل غیرموتوری مانند دوچرخه‌سواری، توجه به شبکه معابر با استانداردسازی برای عابران پیاده و تقویت وجود این نوع معابر در شهر برای سهولت استفاده شهروندان از حمل‌ونقل پاک از جمله اهداف مهم شورای اسلامی شهر در این دوره خواهد بود و لحاظ کردن بودجه برای توسعه بیشتر در این بخش نیز مورد توجه قرار گرفته است.

همچنین در بودجه ۱۴۰۱ مبلغ قابل توجهی به منظور تاکید بر آرام‌سازی ترافیک محلات به منظور ارتقای کیفیت زندگی و افزایش ایمنی، کاهش مزاحمت‌های ترافیک عبوری برای ساکنان محله‌ها، توجه به بازسازی، نوسازی و بهسازی ناوگان حمل‌ونقل عمومی لحاظ شده است. توجه به محوریت قرار دادن سلامت، آسایش و رفاه شهروندان، ایمنی عبورومرور، دسترسی به هوای پاک و فضاهای بی‌سر و صدا در تمام طرح‌های حمل‌ونقل و ترافیکی مورد نظر قرار گرفته است.

انجام چه اقداماتی برای ارتقای فرهنگ شهروندی و ترافیک در اولویت خواهد بود؟

تلاش در جهت ارتقای فرهنگ ترافیک، رعایت قوانین راهنمایی و رانندگی در ردیف‌هایی که مربوط به روابط عمومی و حوزه معاونت فرهنگی بوده نیز در بودجه سال آینده لحاظ شده است، شهرداری اصفهان باید در جهت ارتقای فرهنگ شهروندی به ویژه فرهنگ ترافیک اقداماتی را انجام دهد و توجه خاصی به انواع ظرفیت‌های موجود در حمل‌ونقل ریلی، توجه به یکپارچه‌سازی مدیریت حمل‌ونقل در انواع گونه‌های آن، تاکید بر استفاده از انرژی‌های پاک و کاهش انرژی به منظور کاهش آلاینده‌های هوا در تمام ابعاد، طرح‌های حمل‌ونقل ریلی، ایجاد و ساماندهی شرکت‌های حمل‌ونقل بار، حمل‌ونقل مسافر درون شهری و برون شهری مدنظر است، همچنین به مناسب‌سازی معابر و فضاهای عمومی برای معلولان، سالمندان و عابران پیاده نیز در بودجه ۱۴۰۱ توجه شده است.

شورای ششم در بخش توسعه فرهنگ دوچرخه‌سواری و پیاده‌روی به چه مواردی تاکید دارد؟

لازم است بدانیم توجه به ایجاد مسیرهای خاص برای استفاده از دوچرخه و گسترش فرهنگ استفاده از آن به صورت استاندارد و قابل قبول مد نظر است، در دوره قبلی اقداماتی در این زمینه انجام شده بود، اما بسیاری از این معابر نیازمند استانداردسازی است، انجام دوچرخه‌سواری در برنامه‌های شورای ششم بر مبنای استاندارها و کاهش آسیب شهروندان دوچرخه‌سوار است.

چه مواردی در حوزه حمل‌ونقل در ردیف‌های پژوهشی مورد توجه قرار گرفته است؟

لزوم ارائه پیوست ترافیکی برای پروژه‌های عمرانی در ردیف طرح‌های پژوهشی مورد توجه قرار گرفته است، توجه به پیاده‌راه‌ها، محورهای پیاده به منظور توسعه فرهنگ پیاده‌روی، پیگیری تهیه طرح جامع حمل‌ونقل با تاکید بر حمل‌ونقل عمومی و پیاده‌روی در ردیف‌های پژوهشی در اولویت قرار دارد.

کد خبر 558932

منبع: ایمنا

کلیدواژه: شاخص های شهر هوشمند شورای ششم شهر اصفهان خدمات الكترونيكي فرهنگ شهروندی شهر دیجیتال هوشمند سازي شهرها توسعه حمل و نقل عمومی مدیریت خدمات شهری حلقه حفاظتی ترافیکی محدودیت ترافیکی کاهش ترافیک بودجه 1401 شهرداری ها وسایل حمل و نقل عمومی ترویج پیاده روی نوسازي اتوبوس افزایش مسیر دوچرخه سواری هوشمندسازی اتوبوسرانی شاخص هوشمندسازی افزایش ایمنی ناوگان حمل و نقل شهری خدمات دولت الکترونیکی منابع و مصارف بودجه ۱۴۰۱ محمدرضا فلاح شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق مورد توجه قرار حوزه حمل ونقل عمومی ترافیک و هوشمندسازی آرام سازی ترافیک بودجه ۱۴۰۱ تملک و احداث حمل ونقل مناسب سازی سطح شهر پیاده روی بودجه سال لحاظ شده حوزه ها ردیف ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۵۱۱۶۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لزوم توجه به فعالیت‌های پژوهشی حوزه مهدویت در دانشگاه‌ها

به گزارش خبرنگار مهر، حجت‌الاسلام و المسلمین عبدالرضا پورذهبی ظهر جمعه در دیدار با قائم مقام رئیس دانشگاه آزاد اسلامی کشور و رئیس دانشگاه آزاد اسلامی کردستان اظهار کرد: استان کردستان دارای ۴۰ هزار دانشجو در سطح دانشگاه‌های استان است که ۱۴ هزار دانشجو از این تعداد متعلق به دانشگاه آزاد اسلامی است.

وی با بیان اینکه در حوزه کار علمی نیاز به کارهای جدیدی است، افزود: باید هم در زمینه مسائل علمی و اعضای علمی جوان که می‌خواهند وارد عرصه شوند یک کار جدید شکل گیرد.

نماینده ولی فقیه در کردستان یادآور شد: عمده دانشجویان دانشگاه‌های استان مربوط به دانشگاه آزاد و پیام نور است و باید کارهای پژوهشی در دانشگاه‌ها افزایش یابد.

حجت‌الاسلام پورذهبی خاطرنشان کرد: در حوزه پژوهش که دایره وسیعی دارد برای اینکه موازی کاری نشود فصلنامه‌هایی در ارتباط با امام زمان (عج) وجود دارد و کتاب‌های معتبری در این زمینه چاپ شده و باید این کارها به بدنه دانشگاه و فضای دانشجویان وارد شود.

وی بر لزوم توجه به فعالیت‌های پژوهشی در زمینه مهدویت تاکید کرد و بیان داشت: کار مهدویت باید به بدنه دانشگاه تزریق شود.

نماینده ولی فقیه در کردستان اضافه کرد: اگر کار و فعالیت دانشجویی و استادی است باید در زمینه درک مهدویت و معنویت آن به دانشجویان و اساتید سرایت کند و روی کارهای پژوهشی مربوط به فقه شوافع که متعلق به مناطق کردستان و جنوب کشور است، کار شود.

کد خبر 6095758

دیگر خبرها

  • حضور دانش‌بنیان‌ها در حوزه حمل‌ونقل شهرها پررنگ شده است
  • این گروه از کارکنان دولت فوق‌العاده خاص دریافت می‌کنند/ اعلام جزییات
  • شرایط محورهای مواصلاتی برای سفر مناسب نیست
  • کیفیت بخشی به مقوله آموزش از اولویت‌های وزارت آموزش و پرورش
  • وضعیت لایحه بودجه حوزه آموزش عالی، تحقیقات و فناوری
  • لزوم توجه به فعالیت‌های پژوهشی حوزه مهدویت در دانشگاه‌ها
  • ضرورت توجه به روان‌سازی ترافیک معابر در مراغه
  • تعدادی از اتوبوس‌های حمل و نقل عمومی به دلیل نبود راننده پایه یک در پارکینگ‌ها مانده است
  • برای رهایی از مشکلات ترافیکی باید به سمت استفاده از فناوری‌های مدرن حرکت کرد
  • نبود ناوگان حمل ونقل عمومی از مشکلات ایجاد ترافیک سنندج