Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-05-05@20:09:04 GMT

ریشه‌ گرانی‌های روزهای اخیر چیست؟

تاریخ انتشار: ۲۲ فروردین ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۷۶۰۶۱۹

ریشه‌ گرانی‌های روزهای اخیر چیست؟

گروه سیاست سایت فردا: با حذف ارز ترجیحی اقلام اساسی از جمله دارو گران شده است. دولت مدعی است که می‌تواند این موضوع را کنترل کند اما به باور برخی کارشناسان این موضوع دستِ‌کم تا زمان رفع تحریم‌ها به راحتی میسر نیست.

ابوذر ندیمی، نماینده اسبق مجلس و تحلیلگر مسائل اقتصادی درباره این موضوع به «فردا» گفت:  «سالانه هفت تا 14 میلیارد دلار صرف کالاهای اساسی می‌شد که سه تا چهار میلیارد آن به دارو اختصاص می‌یافت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حالا با حذف ارز ترجیحی یا همان ارز 4200تومانی طبیعی است که قیمت دارو افزایش یابد. البته در این بین موضوعاتی مانند نبود نظارت نیز بر گرانی این کالا اثر می‌گذارد اما گرانی اخیر دارو به حذف ارز ترجیحی مربوط است اما نکته مهمی که در این بین قابل اشاره است، آن است که بخش عمده ارز ترجیحی به مواد مورد استفاده در داروها تخصیص می‌یافت که اکنون از هند و چین و پیشتر از اروپای غربی و مشخصا آلمان وارد می‌کردیم؛ با این وصف با حذف ارز ترجیحی نه‌تنها داروهای وارداتی گران می‌شود، بلکه داروهای تولید داخل هم گران خواهد شد زیرا مواد تولید آنها از خارج از کشور وارد می‌شد».

او ادامه داد: «می‌گویند قرار است با حذف ارز ترجیحی از بیمه‌ها حمایت شود تا در این بین مصرف‌کننده فشاری را تحمل نکند اما بر اساس تجربه ناکامی که در تخصیص یک درصدی مالیات بر ارزش افزوده به بیمه سلامت می‌توان گفت که تخصیص بودجه‌های هنگفت در اختیار بیمه‌ها کاری مطمئن نیست زیرا مشخص نیست محل خرج آن بودجه کجا خواهد بود. به یاد داریم بیمه سلامت مالیات بر ارزش افزوده را صرف خرید ساختمانی در شهرک غرب کرد و عملا وارد چرخه امور بیمه نشد. از طرفی مشخص نیست قرار است چه عددی به بیمه‌ها بدهند و نظارت بر هزینه‌کرد آنها چگونه خواهد بود».

این تحلیلگر مسائل اقتصادی درباره گرانی‌های عمومی مطر ح کرد: «باید دید ریشه گرانی اقلام در چیست. ما از یک‌سو درگیر شیوه نادرست نظارتی هستیم و از سوی دیگر سیستم عرضه درستی نداریم. افزون بر همه اینها مشکلات ایران در حوزه سیاست خارجی هنوز حل نشده است و تا زمانی که ایران تحت تحریم‌ها قرار دارد، نمی‌توان انتظار بهبود شرایط را داشت. باید سیاست‌های بودجه‌ای، نظارتی و صنعتی تغییر کند و نیز تحریم‌ها هم رفع شود».

ندیمی در پایان گفت: «شش تحریم شورای امنیت که بعد از انعقاد برجام به حالت تعلیق درآمد، باعث گشایش‌های مهمی در اقتصاد شد. حالا فرض کنیم مذاکرات به نتیجه نرسد و آن تحریم‌ها هم برگردد و تحریم‌های کنونی آمریکا هم برجای خود باقی باشد؛ طبیعی است که فاجعه رخ می‌دهد. برجام یک واقعیت است که به هر حال باید احیا شود و راه دیگری وجود ندارد».

منبع: فردا

کلیدواژه: دارو گرانی حذف ارز ترجیحی تحریم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۶۰۶۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سهام ترجیحی ۶۴ هزار نفر از کارگران به نامشان شد+ فیلم

به گزارش خبرگزاری مهر، ابراهیم بازیان سرپرست سازمان خصوصی سازی، گفت: در راستای اجرای تبصره ۳ ماده ۲۰ قانون اجرای سیاست‌های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی، سهام ترجیحی باید به کارگران، مستخدمان و مدیران شرکت‌هایی که در لیست واگذاری قرار می‌گیرند، تخصیص پیدا کند.

وی افزود: تعداد ۵ میلیارد و ۲۲۱ میلیون سهم متعلق به ۶۴ هزار و ۱۶۱ نفر در ۱۵۴ شرکت که در سال‌های قبل واگذار شده بود، از وثیقه آزاد و به نام کارگران منتقل شد

واگذاری ۳۰۵ میلیارد سهام از ابتدای دولت سیزدهم

سرپرست سازمان خصوصی سازی گفت: با توجه به سیاست‌های کلی اصل ۴۴ مبنی بر گسترش مالکیت در سطح عموم مردم به منظور تأمین عدالت اجتماعی، تشویق اقشار مردم به پس‌انداز و سرمایه گذاری و بهبود درآمد خانوار، از ابتدای دولت سیزدهم تاکنون تعداد ۳۰۵ میلیون و ۸۹۴ هزار سهم دولت در ۱۰ شرکت مشمول واگذاری به ۳ هزار و ۸ نفر از کارکنان و کارگران شاغل و بازنشسته به عنوان سهام ترجیحی واگذار شده است.

بازیان افزود: در همین زمینه، مطابق مقررات واگذاری سهام ترجیحی به صورت صد در صد اقساط به مدت ۱۰ سال صورت می‌گیرد و بهای سهام واگذار شده از محل سود سهام مورد واگذاری پرداخت می‌شود.

ارائه تخفیف قیمتی در واگذاری سهام ترجیحی به کارگران

وی در ادامه اشاره کرد: دولت در نظر دارد با هدف حمایت از کارگران، قیمت سهام ترجیحی شرکت‌های قابل واگذاری را با اعمال تخفیف به آنان واگذار کند. کلیات این پیشنهاد به تصویب هیئت واگذاری رسیده و پس از تصویب جزئیات و طی مراحل قانونی، در واگذاری سهام ترجیحی مبنای عمل قرار خواهد گرفت.

سرپرست سازمان خصوصی سازی در پایان گفت: به موجب تصمیم دیگر هیأت واگذاری، سهام ترجیحی مستقل از سهام بلوکی به کارکنان واگذار خواهد شد و بر این اساس کارکنان شرکت مشمول واگذاری، صرف نظر از فروش یا عدم فروش سهام بلوکی، قبل از خرید سهام توسط بخش خصوصی، سهامدار شرکت محل اشتغال خود خواهند شد.

‌ کد خبر 6097419

دیگر خبرها

  • بازگشت برنج و روغن به لیست کالاهای مشمول ارز ترجیحی
  • برنج و روغن به لیست کالاهای مشمول ارز ترجیحی برگشت
  • وقوع سیل در افغانستان ۱۴ کشته برجای گذاشت
  • سیل در افغانستان قربانی گرفت
  • سهام ترجیحی ۶۴ هزار نفر از کارگران به نامشان شد
  • سهام ترجیحی ۶۴ هزار نفر از کارگران به نامشان شد+ فیلم
  • رویکرد ایدئولوژیک دولت رییسی، ریشه ادامه چالش‌های اقتصادی
  • کاخ سفید: کمک نظامی اخیر به کی‌یف حملات روسیه را متوقف نمی‌کند
  • فیلم وضعیت رودخانه دز پس از طغیان روزهای اخیر
  • رانت ۶۹ میلیارد دلاری برای واردکنندگان