Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری فارس گروه شهری: انتخابات شورای ششم شهر و روستا ۲۸ خرداد سال گذشته برگزار شد. این انتخابات همزمان با انتخابات ریاست جمهوری بود و مردم تهران با رأی قاطع به لیست شورای ائتلاف انقلاب اسلامی به فعالیت ۲۱ نفر در لیست رأی قاطع و مثبت دادند. فعالیت شورای شهر ششم در پایتخت تقریبا از نیمه مرداد آغاز شد و مهم ترین اولویت آنها که انتخاب شهردار بود نیز انجام گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اعضای شورای ششم در دومین جلسه خود «علیرضا زاکانی» را با ۱۸ رای از مجموع ۲۱ رای، به عنوان شهردار تهران انتخاب کردند. پس از یک ماه حکم علیرضا زاکانی توسط وزیر کشور دولت رئیسی ابلاغ شد و ۱۱ شهریور به صورت رسمی کار خود را در شهرداری تهران آغاز کرد.

حدود 9 ماه از فعالیت مدیریت شهری جدی می‌گذرد و در این مدت شهرداری در حوزه های مختلف از جمله آسیب‌های اجتماعی و تامین مسکن به ویژه در مناطق جنوبی و مرکزی تهران ورود یافته است و همواره مدیران شهری می‌گویند در جهت بهبود وضعیت شهر تهران به ویژه مناطق جنوبی و محروم برنامه‌های مفصلی دارند و اقداماتی هم در این راستا آغاز شده است.

درباره موضوعات مختلف در شهر تهران از جمله رضایتمندی و ارتقای کیفیت زندگی در پایتخت، پروژه‌های توسعه محلی، تعداد پروژه مستمر و غیرمستمر در دستور کار شهرداری تهران، معیار تعریف پروژه‌ها، برنامه ها برای پروژه‌های بزرگ‌مقیاس، اعتبارات پیش‌بینی‌شده برای پروژه‌ها و ماجرای رفتن زاکانی از شهرداری با میثم مظفر، عضو شورای شهر تهران به بحث و گفت وگو نشستیم که جزئیات آن به شرح ذیل است.

2 رویکرد مهم در بودجه ۱۴۰۱ مدیریت شهری

رضایتمندی و ارتقای کیفیت زندگی در محلات شهر تهران چگونه مد نظر قرار گرفته و برنامه ها در این راستا چگونه است؟

رضایتمندی و ارتقای کیفیت زندگی در محلات شهر تهران 2 رویکرد مهم در بودجه ۱۴۰۱ مدیریت شهری است که بخش مهمی از این رویکرد با تعریف 1759 پروژه توسعه محلی در برنامه و بودجه ۱۴۰۱ شهرداری تهران پیش بینی شده است .

3هزار میلیارد تومان در بودجه امسال شهرداری برای پروژه‌های توسعه محلی

امسال برای پروژه‌های توسعه محلی چقدر بودجه اختصاص‌داده‌شده است؟

پروژه‌های توسعه محلی در مدت‌زمان کوتاه سبب رضایتمندی و بهبود کیفیت زندگی شهروندان می‌شود و به همین دلیل سعی کردیم نگاه ویژه‌ای به این موضوع داشته باشیم و حدود 3هزار و 300میلیارد تومان در بودجه امسال شهرداری برای پروژه‌های توسعه محلی پیش‌بینی‌شده است.

پروژه‌های توسعه محلی براساس چه معیاری به مستمر و غیرمستمر تفکیک شده‌اند؟
این تفکیک باتوجه‌به مدت‌زمان اجرای پروژه‌ها انجام شده است. به این معنا که برخی از پروژه‌ها در قالب اقدامات و خدمات ذاتی شهرداری تعیین شده‌اند؛ مانند اقدامات اصلاح هندسی و دوربرگردان در حوزه ترافیکی و ... که زمان‌بر نیستند و با انجام آنها بخش زیادی از مشکلات شهر و شهروندان حل می‌شود. به این پروژه‌ها مستمر گفته می‌شود. پروژه‌هایی که یک تا 2سال زمان می‌برند هم در گروه غیرمستمر دسته‌بندی ‌شده‌اند. این پروژه‌ها اغلب به حوزه فنی و عمران مربوط می‌شوند.

هزار و 316 پروژه مستمر و 443 پروژه غیرمستمر برای شهرداری تهران

امسال چه تعداد پروژه مستمر و غیرمستمر در دستور کار شهرداری تهران قرار دارد؟

حدود هزار و 316 پروژه مستمر و 443 پروژه غیرمستمر برای شهرداری تهران تعریف شده است که برای پروژه‌های مستمر هزار میلیارد تومان و پروژه‌های غیرمستمر هم 2هزار و 300میلیارد تومان اختصاص داده‌ایم.

نیاز محله‌ها در طرح رصد شناسایی شد

معیار تعریف این پروژه‌ها چه بوده است؟

نیاز محله‌ها در طرح رصد و با مشارکت مردم، شورایاران، نخبگان و با مشورت شهرداران محله‌ها شناسایی و بر اساس همین مطالبات پروژه‌ها در بخش مستمر و غیرمستمر تعریف و به شهرداری ابلاغ شده است. همچنین هفته آینده دبیرخانه پایش پروژه‌های توسعه محلی راه‌اندازی می‌شود که از این طریق می‌توان بر فرایند پروژه‌ها نظارت کرد. درواقع اهتمام برای اجرایی‌شدن این پروژه یکی از ملاک‌های ارزیابی شهرداران مناطق خواهد بود و قصد داریم با این اقدام اجرایی‌شدن پروژه‌ها را تسریع کنیم.

تهران برای توسعه نیاز به پروژه‌های بزرگ‌مقیاس دارد

برنامه‌ای برای پروژه‌های بزرگ‌مقیاس دارید؟

به‌هرحال تهران برای توسعه نیاز به پروژه‌های بزرگ‌مقیاس دارد و باورمان این است عملیاتی شدن پروژه‌های توسعه محلی و بزرگ‌مقیاس توأمان می‌تواند اتفاقات خوبی را در پایتخت رقم بزند؛ بنابراین تکمیل حلقه‌های بزرگراهی مانند یادگار امام، شهید شوشتری، بروجردی و نجفی‌رستگار در دستور کار شهرداری تهران قرار دارد و بودجه‌هایی هم برای این پروژه‌ها پیش‌بینی‌شده است. علاوه‌برآن، توسعه خطوط مترو و افزایش واگن‌ها و بهبود وضعیت اتوبوسرانی هم در قالب پروژه‌های بزرگ‌مقیاس موردتوجه مدیریت شهری خواهد بود.

پیش‌نیاز تحقق و اجرایی‌شدن پروژه‌ها

آیا اعتبارات پیش‌بینی‌شده برای این پروژه‌ها، تأمین شده است؟

صرفاً تصویب پروژه و بودجه به عهده شورای شهر تهران است و تأمین اعتبارات باید توسط شهرداری تهران صورت گیرد. پیش‌نیاز تحقق و اجرایی‌شدن پروژه‌ها این است که شهرداری تهران بتواند بودجه امسال (50هزار و 370 میلیارد تومان) را محقق کند.

باگذشت 3 ماه از تصویب و ابلاغ بودجه شهرداری تهران، فرایند تحقق بودجه قابل‌قبول است؟

گرچه هنوز آمار و مستندات مربوط به تحقق بودجه در 3 ماه اول سال را دریافت نکرده‌ایم، اما شخصاً معتقدم شهرداری در این مورد باید سرعت و جدیت بیشتری داشته باشد؛ چرا که به نظر می‌رسد شهرداری از آنچه در تحقق بودجه پیش‌بینی‌شده بود، عقب است و باید تدابیری بیندیشد تا نظام درآمدی دچار مشکل نشود.

 ماجرای رفتن شهردار تهران به دولت

درباره ماجرای رفتن علیرضا زاکانی شهردار تهران به دولت و حواشی این موضوع در فضای مجازی چگونه است؟

این موضوع فقط گمانه زنی سیاسی است و هیچ منشأ و منبع موثقی ندارد.اگر اقای رئیسی از زاکانی برای حضور در دولت دعوت به عمل آورد که اکنون اینچنین نبوده شورا برنامه هایی را جهت بررسی این موضوع در دستور کار قرار خواهد داد ولی اکنون صرفا این موضوع صحت ندارد.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: پروژه های بزرگ مقیاس پروژه های توسعه محلی مستمر و غیرمستمر برای پروژه شهرداری تهران برای پروژه ها پروژه مستمر پروژه ها دستور کار شدن پروژه ها پیش بینی شده ماجرای رفتن مدیریت شهری کیفیت زندگی اجرایی شدن شهر تهران برنامه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۵۱۸۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

باز کردن باب «درخت‌کشی» به چه قیمتی | حرکت تانک‌وار شهرداری زاکانی علیه پارک‌های قدیمی تهران!

 استاد گیاه‌شناسی دانشگاه تهران می‌گوید: «پارک لاله تنها پارک تهران است که کلیه گیاهان آن نقشه برداری شده و در وب سایت سازمان بوستانها تمامی اطلاعات و نقشه پراکنش گیاهان آن قابل دسترسی است.با رفتارهای تهاجمی این‌چنینی به فضای سبز، باب درخت کشی در شهر باز خواهد شد و اگر هزاران پلاکارد هم با عنوان “ زنده باد درخت“ نصب شود، کسی آن را باور نمی‌کند.»

کسی نمی‌داند شهرداری تهران چه در سر دارد که هر روز شکایت و گله شهروندان رو به آسمان است، یک روز می‌خواهد در پارک‌های تهران هتل بسازد، روز دیگر می‌خواهد در پارک قیطریه برای مردمی مسجد بسازد که همان مردم، در همان پارک بخاطر این تصمیم تجمع کرده‌اند، یک روز قراردادی پر ابهام با چینی‌ها می‌بندد که برای تهران اتوبوس بیاورد و همان قرارداد صدای داد و فغان شورای شهری‌ها را بلند می‌کند.

این روزها هم نوبت به پارک لاله رسیده است. مدتی است که در پارک لاله تهران، سمت غربی ایستگاه آتش‌نشانی و روبه‌روی خیابان پورسینا، حصارهایی نصب شده است. در روزهای اخیر هم کانکس‌هایی در محل مستقر شده و گویا همه‌چیز مهیای آغاز عملیات درخت‌کشی و ساخت و ساز در پارک لاله است. این وضعیت باعث شد که هفته گذشته جمعی از شهروندان در این محل جمع شوند و به زاکانی اعتراض کنند.صحبت از ساخت یک فرهنگسرا در پارک لاله است.

در همین خصوص حسین آخانی، استاد گیاه‌شناسی دانشگاه تهران دیروز، ۱۵ اردیبهشت شخصا به پارک لاله رفته و از نزدیک اوضاع این محوطه حصارکشی شده را بررسی کرده است.

این استاد دانشگاه می‌گوید: «روز شنبه ۱۵ اردیبهشت به پارک رفتم و با صحنه‌های نگران کننده‌ای مواجه شدم. اول آنکه بخشی از جنوب پارک در نزدیکی ایستگاه مترو تغییر کاربری داده شده است. آنچه از لابلای حصار دیده شد، گود برداری و ایجاد سازه‌ای (شبیه دستشویی) به مساحت تقریبی حدود ۲۰۰-۵۰۰ متر مربع است. کمی دورتر در غرب آن، درست مجاور ایستگاه آتش نشانی و محلی که درختان انجیلی قرار دارند در چند هزار متر مربع حصار کشی شده است. علاوه بر انجیلی، درختان قدیمی تنومند و ارزشمند دیگری در این بخش پارک رویش دارد. درختان این بخش پارک به دلیل خاک باز، از شادابی و سلامت بیشتر برخوردار است و طبیعی است کوچکترین دستکاری در آن نباید صورت گیرد.»

آخانی با بیان اینکه در ۱۳ اردیبهشت امسال با آقای مهندس مختاری رئیس سازمان بوستان‌ها و فضای سبز تهران در خصوص دلیل این حصار کشی پرسیدم. ایشان به من قول دادند که آنجا هیچ درختی قطع نمی‌شود. ادامه می‌دهد: «در گفت‌وگوی دوباره خود با آقای مهندس مختاری متوجه شدم که ماجرا جدی است و برنامه تغییر آن محل برای اهداف فرهنگی وجود دارد. اگر چه ایشان مدعی عدم قطع درخت بود ولی تغییراتی که بناست انجام شود و روزنامه همشهری نیز به آن اشاره کرده است باعث تهدید این زیست بوم شهری و به مرور باعث خشک شده درختان خواهد شد.»

به گفته استاد گیاه‌شناسی دانشگاه تهران، جنوب پارک لاله از نظر گونه‌های درختی متنوع‌ترین و اتفاقا دارای گونه‌های بومی است و با توجه به انبوه درختان، سیمای جنگلی شمال کشور را در ذهن تداعی می‌کند. او معتقد است: «هر گونه تخریب، تغییر کاربری و حتی ایجاد آب‌نما و راه عبور و مرور به این زیست بوم شهری اشتباه و خطای نابخشودنی است.»

چرا پارک لاله مهم است؟

دکتر آخانی در برابر این پرسش که چرا پارک لاله اهمیت دارد و چرا باید نگران این بوستان باشیم،‌ می‌گوید: «اول اینکه این پارک تنها فضای سبز مجاور بزرگترین و قدیمی‌ترین دانشگاه کشور است. دانشگاهی که در قلب شهر تهران از داشتن یک کمپوس (فضای بیرونی) مناسب محروم است. این پارک تنها جایی است که دانشجویان می‌توانند با دوستان خود در آنجا قدم بزنند و زیباترین خاطرات دوران تحصیل خود را بگذرانند. شک ندارم که هزاران دانشجو در همین پارک بزرگترین تصمیم خود را در فضای زیبای پارک برای تشکیل زندگی مشترک را گرفته‌اند.»

این استاد دانشگاه ادامه می‌دهد: «آرزو داشتم که روزی پارک لاله را به باغ گیاه‌شناسی تبدیل کنم تا دانشگاهی باز باشد برای شهر تا کودکان، دانش آموزان و دانشجویان و مردم با دنیای گیاهان آشنا شوند. بعد از چندین سال مذاکره مفصل و جلسات متعدد، هیئت مدیره سازمان بوستان‌ها و فضای سبز شهر تهران - علیرغم موافقت‌های اولیه - با آن مخالفت کرد. دلیل مخالفت این بود که این پارک قدیمی است و به هیچ عنوان نباید به آن دست زد! بعد توافق شد که باغ گیاهشناسی در دو سوی اتوبان چمران در مجاور برج میلاد و دانشگاه تهران ساخته شود. توافق انجام شد، تفاهم نامه امضا شد، شورا آن را مصوب کرد ولی به دلایل نامعلوم به مرحله اجرا نرسید.»

او ادامه می‌دهد: «پارک لاله تنها پارک تهران است که کلیه گیاهان آن نقشه برداری شده و در وب سایت سازمان بوستانها تمامی اطلاعات و نقشه پراکنش گیاهان آن قابل دسترسی است. در این پروژه که توسط اینجانب در دانشگاه تهران انجام شده است، بایستی بزودی با نصب پلاک، شامل نام‌های علمی و فارسی و پراکنش در داخل پارک و با استفاده از کد QR ، علاقه مندان بتوانند اطلاعات دقیق‌تر شامل عکس‌های دقیق و پراکنش آن را بدست آورند.»

آخانی اظهار می‌کند: «پارک لاله تنها پارکی است که در آن درخت انجیلی (Parrotia persica) بیش از نیم قرن پیش کاشته شده است و به همین دلیل ارزش و اعتبار حفاظتی بسیار بالایی دارد.»

استاد گیاه‌شناسی دانشگاه تهران با بیان اینکه به یاد می‌آورم در فروردین ۱۴۰۱، وقتی برای ایجاد موزه علم در زمین‌های در اختیار دانشگاه تهران واقع در ملا صدرا چندین درخت سرو نقره‌ای آمریکایی - که ارزش‌های اکولوژیک چندانی برای شهر ندارند - قطع شدند، آقای مختاری و ماموران شهرداری محکم جلوی آن ایستاد،‌ می‌گوید: « آقای مختاری، به عنوان کسی که خود را حافظ درختان تهران می‌داند، و شورای شهر تهران وظیفه دارند جلوی این تغییر کاربری تحت هر عنوان و با هر هدفی بیایستد. با رفتارهای تهاجمی این‌چنینی به فضای سبز، باب درخت کشی در شهر باز خواهد شد و اگر هزاران پلاکارد هم با عنوان “ زنده باد درخت“ نصب شود، کسی آن را باور نمی‌کند.»

با این گلایه‌ها و با توجه به اینکه هر دو اقدام ساخت مسجد و فرهنگسرا در بوستان‌های قیطریه و لاله با اعتراض و تجمع شهروندان روبه‌رو شده،‌سوال اینجاست که شهرداری تهران برای کدام مردم و چه کسانی این بنا را می‌سازد؟ چرا شهرداری می‌خواهد با تانک از روی پارک‌های تهران بگذرد؟ این همه لجبازی با مردم شهر چه هدفی را دنبال می‌کند؟ شهرداری که مردم با اقداماتش همراه نیستند، برخی از اعضای شورای شهرش جلسه سخنرانی‌اش را ترک می‌کنند و با اون همسو نیستند، چه هدفی دارد؟

دیگر خبرها

  • قرارداد شهرداری تهران با چین ابهامی ندارد
  • حرکت تانک‌وار شهرداری زاکانی علیه پارک‌های قدیمی تهران؛ باز کردن باب «درخت‌کشی» به چه قیمتی؟
  • باز کردن باب «درخت‌کشی» به چه قیمتی | حرکت تانک‌وار شهرداری زاکانی علیه پارک‌های قدیمی تهران!
  • افشاگری جدید علیه زاکانی درباره قرارداد‌های مخفی شهرداری تهران
  • ۲۰۰۰ تاکسی برقی بزودی به ناوگان حمل و نقل تهران می‌پیوندد
  • زاکانی: تخصیص ارز تاکسی‌های برقی تهران تامین شده است
  • زاکانی به حواشی قرارداد چینی واکنش نشان داد/ شکایت می‌کنیم
  • واکنش زاکانی به حواشی قرارداد چینی: شکایت می‌کنیم
  • ابهام در قراردادهای زاکانی با چینی‌ها/ عضو شورای شهر: هنوز تردید داریم که آیا این قراردادها منعقد شده است یا خیر؟
  • افتتاح و آغاز به کار ۲۷۰ هزار میلیارد ریال طرح در ملایر